Ik wil een pup

mila

Hoe kom je aan een Bracco Italiano pup? En misschien nog wel belangrijker: is de Bracco Italiano de geschikte hond voor mij? Het aanschaffen van een pup kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, die tijd, energie en geld kost. De Bracco Italiano Club probeert u waar mogelijk is bij uw zoektocht naar een pup te ondersteunen. Dat doen wij door het geven van advies en informatie.

Waar en hoe begint u, als u een Bracco Italiano wilt aanschaffen? Die zoektocht kan beginnen met het lezen van het hoofdstuk rasinformatie op onze site. Als het goed is hebt u zich verdiept in de raseigenschappen en het karakter van de Bracco Italiano en bent u na een zorgvuldige overweging tot de conclusie gekomen dat de Bracco Italiano de juiste hond voor u is. Bent u nog niet helemaal zeker, dan is het natuurlijk altijd mogelijk deel te nemen aan één van de clubdagen of wandelingen die jaarlijks door de Bracco Italiano Club worden georganiseerd. Dat zijn ideale gelegenheden om kennis te maken met de Bracco Italiano en de eigenaren. Jaarlijks wordt een aantal hondenshows en veldwedstrijden georganiseerd, waaraan bracco’s deelnemen.

Hebt u de knoop doorgehakt, dan kunt u contact opnemen met Tamara van den Dam. Zij verzorgt namens de club de informatievoorziening over pups. Zij kan u vertellen waar en wanneer er nestjes op komst zijn en of deze nestjes voldoen aan het rasspecifieke fokreglement van de vereniging. In dit reglement staat waaraan de ouderhonden moeten voldoen.

Het aanschaffen van een pup is voor een groot deel een kwestie van wederzijds vertrouwen. Twijfelt een fokker over de aspirant koper, dan kan hij afzien van de verkoop van de pup. Hetzelfde geldt uiteraard voor u als koper. Bezoek daarom meerdere fokkers en stel alle vragen die u wilt stellen. Een goede verstandhouding met de fokker is ook na de aankoop van de pup belangrijk. Als alles goed gaat heeft u uw nieuwe huisgenoot immers voor een jaar of twaalf.

Tips:

  • Vraag of de fokker volgens de reglementen van de rasvereniging fokt. Alleen het lidmaatschap van de rasvereniging geeft hiervoor geen garantie.
  • Geeft een fokker aan volgens het fokreglement te fokken maar heeft u toch uw twijfels, vraag dit dan na bij de rasvereniging.
  • Een fokker die zijn honden heeft laten controleren op HD en ED, heeft daar een schriftelijk bewijs van ontvangen. Vraag of u dit schriftelijke bewijs kunt inzien.
  • Bezoek verschillende fokkers en kijk hoe en waar de pups worden gehouden. Pups die binnenshuis, in een prikkelrijke omgeving opgroeien, zijn doorgaans vrij in de omgang. Een goede of verkeerde socialisatie in de eerste levensmaanden kan een levenslange invloed hebben op het gedrag van de hond.
  • Bezoek de fokkers ook voordat het nest is geboren. Pups zijn immers altijd leuk en schattig. U krijgt daardoor een goede indruk van het gedrag van de Bracco Italiano in een huiselijke omgeving. Dit helpt u weer te besluiten of de Bracco een hond voor u is. Bovendien ziet u dan hoe de fokker zijn volwassen honden houdt en verzorgt.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Tamara van den Dam - Sloof

Deel op sociale media: