Ras Informatie

ImageWat zijn ze mooi hè? En wat zien er robuust uit! En dan die ogen ...

De Bracco Italiano is echt een hond om verliefd op te worden, maar wat is het er eigenlijk voor een?

De Bracco is een schitterende jachthond, een volhardende werker met een uitstekend reukvermogen. Als je hem ziet lopen in het veld is het een plaatje om van te genieten. Een verlengde snelle en losse draf, met geheven hoofd en de neus fier in de lucht. Kunt u het zich voorstellen?

Verder is de Bracco Italiano een fijne vriend(in), met een evenwichtig, meegaand, intelligent en zachtaardig karakter. Aanhankelijk en gevoelig. Gaat zeer goed met andere honden om en is de beste maatjes met kinderen. Hij is over het algemeen waaks.

De Bracco Italiano heeft veel beweging nodig. Als u niet zoudt gaan jagen met de hond (en dat is natuurlijk ook niet verplicht) is het wel aan te raden veel activiteiten met de hond te ondernemen.

 

Image Er zijn veel gehoorzaamheidscursussen, annex werkcursussen, die heel prettig zijn voor de relatie tussen baas en hond. Maar de Bracco komt het meest tot zijn recht als ie kan jagen, samen met de baas en daarvoor zijn weer jachtgehoorzaamheidscursussen te volgen. De Bracco moet met zachte hand, doch consequent opgevoed worden. Hij is gevoelig voor de menselijke stem en zal daardoor al reageren bij de geringste verheffing van de stem.

De Bracco valt in de categorie grote honden. De schofthoogte van een reu varieert tussen 58 en 67 cm en die van het teven tussen 55 en 64 cm. De hond houdt van brokken en vers vlees en bij een energieke hond gaat er behoorlijk wat in! Verder heeft de Bracco Italiano eigenlijk weinig verzorging nodig. Regelmatig de oren reinigen en in de ruiperiode af en toe lekker de rubberen massagehandschoen over de korte, glanzende vacht halen is voldoende.

 

ImageEr is natuurlijk nog veel meer te vertellen over de Bracco Italiano, zoals waar komt de hond vandaan, hoe kom ik in aanraking met fokkers van het ras en waar moet ik allemaal op letten bij de aanschaf van een pup. Daarvoor is er de rasvereniging!

De Bracco Italiano Club is in 1996 opgericht en zorgt in de ruimste zin van het woord voor alle informatie over de Bracco Italiano. Via het clubblad, de website, de clubmatches, de (jacht)evenementen, de puppybemiddeling en alle andere contacten is de Bracco Italiano Club de spil tussen fokkers, belangstellenden, eigenaren, liefhebbers en officials aangaande alles wat met ons favoriete ras te maken heeft.

 

Deel op sociale media: