Hond Staat

 Image  TitelHond staat
 AuteurRembrandt Kersten
 ISBN nummer978 90 77 285 083
 TaalNederlands, hard cover
 Aantal bladzijden185
 Omschrijving

"Hond Staat" is een boek van Rembrandt Kersten. Kersten was erkend keurmeester op veldwedstrijden en beschikte over jarenlange praktijk ervaringen.

Hond Staat laat de lezer meegenieten van het kweken met een band met je hond. Hoe je een voorstaande jachthond kunt leren voor jou enorme velden te nemen als een zwaluw op vier poten. En hoe groot het genot is, als de ultieme band mens/hond daar is, dat is wanneer de hond na een lange zoektocht door het groen het “oogsten” van een stukje veerwild aan de roedelleider overlaat.
 
Je leert dan ook waarom het werken met deze honden een spel op de wind genoemd wordt. Anders dan veel andere boeken over staande honden, geeft Hond Staat ook inzicht in het functioneren van neus, ogen en oren. De tekeningen van Ton Bavelaar bieden daarnaast een moeilijk te evenaren sfeertekening.
Hond Staat is een autobiografisch handboek voor eigenaren van staande jachthonden en liefhebbers telt 185 pagina’s, is rijk geïllustreerd met tekeningen van Ton Bavelaar, kost 35 euro en wordt uitgegeven door uitgeverij Van Wijland bv in Laren (Noord Holland)

internet: www.uitgeverijvanwijland.nl

Deel op sociale media: