Op zondag 14 april 2019 organiseert de BIC haar jaarlijkse voorjaarswandeling met aansluitend de ALV (algemene leden vergadering). Dit jaar hebben wij gekozen om te gaan wandelen in de Veluwezoom, een beetje centraal gelegen voor alle leden.

Locatie: "Roozendaalse veld", Kluizenaarsweg Rozendaal.
Verzamelen: parkeerplaats einde Kluizenaarsweg Rozendaal.

Wij vertrekken om 10.30 uur, dus zorg er voor dat je op tijd bent. Het parcours is ca. 5,5 km.

Daarna zal de algemene ledenvergadering plaatsvinden in een nabijgelegen locatie, en is er tijd voor socialiseren met de mogelijkheid voor een drankje en een hapje. Kom je naar de wandeling en/of naar de ledenvergadering, meld je dan aan op https://www.braccoitaliano.nl/voorjaarswandeling-alv-2019.

Alweer voor het vijfde jaar zijn we met onze Kampioensclubmatch te gast bij het Italië Evenement op 25 mei bij Kasteel Haarzuilens. Hét evenement voor de Italië liefhebber, waar ons prachtige Italiaanse ras niet mag ontbreken. Dit jaar hebben een we een Nederlandse keurmeester van ons ras bereid gevonden om de keuring te verrichten. Mevrouw Annet Wijnsouw is bevoegd om ons ras te keuren. Daarnaast is ze een echte bracco liefhebber en heeft dus een keur aan bracco’s gezien in haar leven.

Wij als BIC zouden het enorm leuk vinden om weer zo veel mogelijk bracco’s te laten zien aan Annet. Dus wil je en kan je op 25 mei 2019, schrijf je dan meteen in
En mocht je wel willen maar het vanwege weinig ervaring spannend vinden, neem dan contact op met de secretaris, Tamara van den Dam-Sloof en dan worden je vragen beantwoord. Bij voldoende animo kunnen we wellicht nog iets van een instructie organiseren.

We hopen je te zien op zaterdag 25 mei 2019 bij Kasteel Haarzuilens. Klik hier om het inschrijfformulier te openen.

De inschrijving sluit op 5 mei 2019, 23.00 uur. Wil je met meerdere honden deelnemen aan de KCM 2019? Vul dan per hond een inschrijfformulier in.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van elke inschrijving.

Nummer 1-2019 wordt volgende week gedrukt en valt binnenkort bij de leden in de brievenbus.

De winnaar van de fotowedstrijd met het thema "Mijn bracco in dromenland" is Pollux van Erna Meijer!

Van harte gefeliciteerd!

Het bestuur, Rommert, Nelleke, Peter en Tamara nodigt al haar leden en gezinsleden van harte uit om de Algemene Leden Vergadering (ALV) bij te wonen op zondag 14 april 2019 vanaf 12.30 uur. Net als vorig jaar bepalen we de locatie aan de hand van de aanwezigen, om niet onnodig kosten te maken voor een zaal. Om te weten hoeveel leden bereid zijn te komen, vragen we je om je op te geven. Dat kan op twee manieren:

Om nog op tijd een gepaste locatie te kunnen regelen, vragen we je je op te geven voor 2 april. Dat is meteen de datum waarop de stukken aan je toegezonden worden (inclusief de locatie) als je je hebt opgegeven. Vanaf deze datum zijn de stukken ook opvraagbaar bij de secretaris, op bovenvermeld e-mailadres. Onderstaand is in ieder geval alvast volgens de reglementen de agenda voor de vergadering te vinden en in het voorwoord heeft de voorzitter namens het bestuur al een en ander toegelicht.

Voorafgaand aan de vergadering gaan we gezellig samen wandelen op een geschikte locatie waar de honden lekker los kunnen lopen.

We hopen je te zien op zondag 14 april 2019.

Gisteren zijn er 7 bracco-puppy’s geboren bij Kees Versluis van De Hoefstal, waarvan nog enkele beschikbaar voor serieuze belangstellenden. Gefokt volgens de regels van de Bracco Italiano Club Nederland.

Voor info zie contacgegevens in bovenstaande nestaankondiging.

Gefeliciteerd met een mooi gezond nestje !!!

Afgelopen weekend is Il Nestore Savio du Clos des Petites Vignes (Savio) van Sonja Weber uitgeroepen tot winnaar in groep 7 op de Hond van het Jaar Show 2018 in Amersfoort.

De BIC feliciteert Sonja van harte met deze mooie uitslag!

Op zondag 27 januari organiseren we de Winterwandeling 2019.

Locatie: "De Drie Linden", Giersbergen 10 in Drunen. Verzamelen om 11.00 uur op de grote parkeerplaats bij De Drie Linden. Ook niet-Bracco's en hun baasjes zijn welkom om mee te wandelen.

Op de achterkant van Il Trotto 4-2018 staat de leuke en mooie foto van Ficootje. Fico is helaas 6 december 2018 onverwacht over de rainbowbridge gegaan. Rust zacht Fico!

Namens het bestuur heel veel sterkte voor Chantalle en Jan!

Il Trotto nummer 4-2018 is gedrukt en valt binnenkort bij de leden in de brievenbus.

De winnaar van de fotowedstrijd met het thema "Mijn gekke bekken Bracco" is Sardo van Catharina Hededam!

Van harte gefeliciteerd!

Op 23 september organiseerde de BIC haar herfstwandeling. Ditmaal had Twan Embregts, wellicht in samenspraak met zijn lieftallige vrouw, de route uitgestippeld. We kwamen die dag alles tegen, alleen geen zon. De overvloedige regen bedierf de pret absoluut niet en ook de opkomst was geweldig, ondanks het slechte weer. Dat honden niet malen om een drupje meer of minder was te zien: pret alom. We hebben genoten. Een groot aantal van de deelnemers hebben de plaatselijke horeca ook met een bezoekje vereerd voor de derde helft.

Jongens, hartelijk bedankt voor het leuke gezelschap en jullie doorzettingsvermogen. Twan, bedankt voor de routeplanning.

Tot een volgende keer.

savio bob rotterdam

Afgelopen weekend is Nestore (Savio) Du Clos Des Petites Vignes Nl Ch-JWW 18 van ons lid Sonja Weber Best Of Breed geworden bij de Dogshow Rotterdam 2018.

Het  bestuurt feliciteert Sonja en Savio met dit mooie resultaat!

sjp2018

Ook dit jaar behaalde Catharina Hededam met Sardo een diploma bij de SJP te Haaften, georganiseerd door de Heidewachtel vereniging en de BIC.

Zij was de enige Bracco, maar was een goede vertegenwoordiger van het ras. Namens de BIC geeft Rommert Hazenberg haar een attentie. Van harte gefeliciteerd Catharina en Sardo!

kerkwerve2018

Bij de jeugdveldwedstrijd in Kerkwerve op 1 september heeft Wim van de Dam met Heidy (Riva) del Tognolo een 1eZG gehaald.

Wim heeft hiermee de wissel troffee voor het tweede jaar op rij gewonnen van best gekwalificeerde Bracco. Ook was hij de enige gekwalificeerde hond bij deze wedstrijd, welke was georganiseerd door de BIC.

 

contributie 2018 500

Op 5 september zal de contributie over 2018 worden geïncasseerd bij de leden die hiervoor een machtiging hebben afgegeven aan de vereniging. Wij vragen de leden die geen machtiging hebben afgegeven en de contributie nog niet hebben betaald om dit alsnog te doen.

Met dank hiervoor, de penningmeester.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

familiedag1

Zondag 18 november organiseert de Bracco Italiano club de jaarlijkse Familiedag. Eerst gaan we wandelen en daarna volgt een gezellige BBQ.

We verzamelen op de parkeerplaats om 11.00 uur.

Locatie

Pannenkoekhuis De Steengroeve,
Industriestraat 24
4861PR Chaam

familiedag2

familiedag3

familiedag4

IMGP5681

De zomervakantie is weer bijna voorbij, en we hopen dat jullie mooie foto’s hebben kunnen maken van jullie bracco. Stuur je mooiste foto('s) dan in voor de fotowedstrijd van de Bracco Italiano Club. Het thema van deze keer is WATERSPORT. De foto van de winnaar komt voor de voorkant van ons clubblad Il Trotto, dat begin september zal verschijnen; daarnaast krijgt de winnaar een vleespakket voor je hond, beschikbaar gesteld door Animal Foood Express. Denk wel evan aan de resolutie van de foto die je gaat inzenden, die moet minimaal 1770 x 2490 pixels zijn.

Stuur je foto('s) graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk donderdag 23 augustus in naar iltrotto@braccoitaliano.nl, en ding dan mee naar de eeuwige roem !

Savio

De World Dog Show werd dit jaar gehouden in ons eigen Amsterdam. Een mega evenement waar over 4 dagen 33.500 honden van alle rassen waren ingeschreven. Voor de belangrijkste show, de eigenlijke World Dog Show op zaterdag, waren 62 Bracchi Italiani ingeschreven. Zo’n groot aantal zien we in Nederland nooit bij elkaar. Ons BIC lid Sonja Weber haalde daar met haar Bracco Nestore Savio Du Clos Des Petites Vignes een prachtige ereplaats. De keurmeester was de heer Massimo Inzoli. Savio werd beste reu in de jeugdklasse en verdiende daarmee de mooie titel: "Junior World Winner". Sonja, van Harte gefeliciteerd!

De tot mooiste gekozen Bracco Italiano kwam uit Italië, hij heeft de prachtige naam Polcevera’s Ponente en is gefokt door Maurizio Sodini. Bij de uiteindelijke verkiezing voor Beste van de Show eindigde Polcevera’s Ponente op de 4de plaats!

 

IMG 1472

Op 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers weer een Standaard Jachthonden Proef bij de Crobse Waard in Haaften. De Bracco Italiano Club sluit weer aan bij deze wedstrijd.

Inschrijvan kan tot 12 augustus via de website van ORWEJA. Alleen Heidewachtels en Bracci kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Op de foto de deelnemers van een vorige keer.

 

Deel op sociale media: