Dit weekend is Nestore Savio Du Clos des Petites Vignes, tijdens de Internationale Dog Show (IDS) in Rotterdam, op beide dagen gekozen tot beste van het ras.


En zondag ook nog een mooie tweede plaats in de rasgroep.

 

Sonja en Savio, gefeliciteerd met deze prestatie.

 

Bestuur BIC

Dat de Bracco een goede neus heeft, dat heeft ieder baasje waarschijnlijk al eens ervaren. Maar hoe goed is die neus nou eigenlijk? Daar kun je onder andere achter komen door je in te schrijven voor deze workshop over Zweetwerk.

 

Op zaterdag 19 oktober organiseert de BIC in Hilversum een dag over Zweetwerk. Machteld van der Linden van The Coachhouse, geeft al jarenlang gepassioneerd les aan jachthonden. Zowel voor en na het schot en het Zweetwerk horen daar allemaal bij. De dag zal een laagdrempelig karakter hebben, waar een klein stukje theorie maar vooral de praktijk, door het lopen van een “zweetspoor” beoefend kan worden. Bij het zweetwerk wordt de jachthond ingezet om een spoor van bloeddruppels, die voor ons mensen niet eens zichtbaar zijn, te volgen zodat het wild gevonden wordt.

 

Op de dag zelf krijg je bij aankomst koffie en wat lekkers, ook voor de lunch wordt gezorgd. We sluiten de dag af onder genot van een drankje en een hapje. Om mee te doen, hoef je verdere geen spullen aan te schaffen, daar wordt voor gezorgd. Qua leeftijd van de hond, graag deelnemen met een hond ouder dan 9 maanden.

 

De kosten voor de hele dag workshop (incl, koffie, lunch en een drankje aan het einde van de dag) zijn € 50,00. De kosten voor een persoon zonder hond zijn € 15,00.

 

Hoe schrijf je je in?

Middels deze link https://www.braccoitaliano.nl/aanmelding-workshop-zweetwerk kun je je inschrijven. 

Na je inschrijving ontvang je een bevestiging en ontvang je ongeveer een week van tevoren de exact plaats van de workshop en het tijdstip.

 

Mocht je onverhoopt vragen hebben over de workshop, mail dan naar [email protected].

Op zondag 29 september 2019 organiseert onze club haar jaarlijkse familiedag met BBQ.

Ook dit jaar is gekozen voor de locatie; Pannenkoekenhuis “De Steengroeve” in Chaam Industrieweg 24.

Verzamelen op de parkeerplaats van de Steengroeve, waar wij uiterlijk om 11.00 uur vertrekken voor een prachtige wandeling door de Chaamse bossen.

 

Na afloop van de wandeling komen we samen in “DE BLOKHUT” van de Steengroeve voor een heerlijke BBQ.

De kosten bedragen € 5,00 p.p. voor leden en geregistreerde gezinsleden.

Niet leden betalen € 25,00 p.p..

Deze prijzen zijn inclusief BBQ en consumpties.

 

Meld je tijdig aan uiterlijk voor 15 september!!!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected].

De eigen bijdrage dien je over te maken op rekening IBAN NL72INGB0008169519, onder vermelding familiedag met het aantal personen dat deelneemt.

 

Wordt lid van De Bracco Italiano Club

Indien je nu direct lid wordt van onze Bracco Italiano Club, bieden wij je tot 31 december 2019 een korting aan van 50% op de contributie; Leden € 16,50 en gezinsleden € 5,00.

En kun je tevens tegen bovenstaande voorwaarde deelnemen aan onze gezellige familiedag. Doen dus!

 

Met vriendelijke groeten, Bestuur BIC

De oorsprong van ons favoriete hondenras, de Bracco Italiano, ligt in Italië en daar wonen dan ook de meeste honden van dit ras. Toch komt het helaas vaak voor dat Italiaanse baasjes van hun lieve viervoeter af willen. Dat kan verschillende redenen hebben; broodfokkers, jagers die hun wat oudere honden niet meer inzetten voor het werk en er zijn eigenaren die zich hebben verkeken op de specifieke eigenschappen van het ras, zoals de grootte, de noodzaak om veel te wandelen, maar ook de woonsituatie kan minder geschikt blijken.

 

Een groepje mensen in het noorden van Italië hebben zich het leed van deze honden aangetrokken en hebben samen een organisatie opgetuigd om deze honden te redden uit hun situatie en een nieuw liefdevol huis voor hen te vinden. Deze groep, bestaande uit Chiara, Debora en Paolo, is terug te vinden op de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue”.

 

Zij laten de honden overkomen naar hun huizen in noord-Italië, daar worden de honden verzorgd, medisch onderzocht, zonodig gesteriliseerd of ondergaan andere noodzakelijke medische behandelingen. De honden wonen in hun huizen en zijn dus niet in kooien of schuren ondergebracht.

Al deze activiteiten worden door Chiara, Debora en Paolo zelf uit eigen zak betaald.

 

Vervolgens wordt via Facebook het “gouden mandje” gezocht. Voordat een hond definitief geplaatst wordt, krijgen de aspirant-eigenaren thuis bezoek van een vrijwilliger van de organisatie, die komt beoordelen of de hond in een wenselijke situatie terecht komt.

 

In “Il Trotto” nummer 2 van dit jaar was een artikel afgedrukt over Zelda, een 9-jarige Bracco Italiano uit Calabria (het diepe zuiden van Italië), die door Miranda & Kevin uit Noord-Brabant is geadopteerd. De redactrice van ons clubblad, Erna Meijer en onze penningmeester Peter Broer, waren aanwezig bij de overdracht van Zelda aan haar nieuwe baasje in de buurt van Milaan. Daar zagen zij met eigen ogen welk goede, onbaatzuchtige en liefdevolle werk Chiara, Debora en Paolo doen. Het was toen dat Erna besloot om de organisatie te gaan steunen met een financiële bijdrage en inmiddels hebben zich al veel mensen in Nederland hierbij aangesloten. Sommige doneren een maandelijks bedrag (vanaf 5 euro), anderen doneren eenmalig een bedrag.

 

Dit mooie initiatief van Erna is de Bracco Italiano Club in Nederland niet ontgaan en het bestuur heeft daarom unaniem besloten om dit jaar 1 euro per betalend lid te doneren aan dit prachtige initiatief.

Wil je dit initiatief steunen, dan kun je de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue” liken & delen. Maar natuurlijk zou het nog mooier zijn om ook een donatie te doen, maandelijks of eenmalig. In dat geval kun je contact opnemen met Erna Meijer, via email [email protected]; zij zal je vragen beantwoorden en je verder op weg helpen.

 

Namens de Bracco Italiano Club danken wij je voor je steun.

 

2019

Italië evenement Kasteel De Haar te Haarzuilens.

 

Reuen

DSCN3783

Jongste Puppyklas 4-6 maanden

1e Zucchero Fornaciari v.d. Hoefstal / K. Versluis

2e Zoltan / I. Willemsen

 

DSCN3794

Jeugdklas 9-18 maanden

1e Midi-Pyrenees v.d. Hoefstal / Y. van der Zanden

 

DSCN3802

Openklas vanaf 15 maanden
1e Nestore Sivio du Clos des Petites Vignes / S. Weber

 

DSCN3806

Fokkersklas
1e Guiseppe di Stefano v.d. Hoefstal / K. Versluis

 

DSCN3814

Gebruikshondenklas
1e Icarus del Tognolo / R. Hazenberg

 

Teven

DSCN3826

Jongste Puppyklas 4-6 maanden

1e Regio Calabria v.d. Hoefstal / K. Versluis

 

DSCN3834

Jeugdklas 9-18 maanden
1e Grenoble v.d. Hoefstal / H. Hendriksen
2e Genoves di Regiona Montagnosa / M. van Lissum

 

DSCN3842

Openklas
1e Pantaleone di Cacciola / M. Aarts
2e Lanza Bruna v. Losariha Trayju / L. Bont

 

DSCN3848

Gebruikshondenklas
1e Heidy del Tognolo / W. S. van den Dam

 

DSCN3854

Kampioensklas vanaf 27 maanden
1e Sebastiana Bruna di Ala D’oro / J.H. Muller
2e Kampioen Bella Del Principe / K. Versluis

 

DSCN3859

Veteranenklas vanaf 8 jaar
1e Pralina dei Vicini del Monastero / W.S. van den Dam

 

De beste van 2019

DSCN3865

Beste Teef
1e Sebastiana Bruna di Ala D’oro / J.H. Muller
2e Heidy del Tognolo / W. S. van den Dam

 

DSCN3816

Beste Reu
1e Guiseppe di Stefano v.d. Hoefstal / K. Versluis
2e Icarus del Tognolo / R. Hazenberg

 

DSCN3868

Beste gebruikshond
1e Heidy del Tognolo / W. S. van den Dam
2e Icarus del Tognolo / R. Hazenberg

 

DSCN3866

CLUB CAMPIOEN 2019
1e Sebastiana Bruna di Ala D’oro / J.H. Muller

Je kunt deze Club Pet tijdens alle evenementen en wandelingen die de BIC organiseert voor € 7,50 kopen. Maar je kunt de pet ook bestellen.

De verzendkosten voor één pet bedragen € 3,00. Met track & trace € 4,35.

Bestellen kan door overmaking van het bedrag naar IBAN NL72 INGB 0008 1695 19 ten name van Bracco Italiano Club, onder vermelding van "BIC Pet".

 

 

Op zondag 14 april 2019 organiseerde de BIC haar jaarlijkse voorjaarswandeling met aansluitend de ALV (Algemene Leden Vergadering).

 

Leon Bont had een perfecte wandeling georganiseerd in de Veluwenzoom op het "Roozendaalse veld", in Rozendaal.
Het was koud maar bij vertrek trok de hemel open en was het in de zon heerlijk warm.

 

Met zo'n 30 honden en 50 baasjes hebben wij een heerlijke wandeling van zo'n 2 en een half uur gehad.

Onderweg hebben we een paar stops gemaakt om te genieten van het weidse uitzicht, een groepsfoto te maken en een paar eigenaren de kans te geven hun hond te zoeken. Ja onze Bracco's hebben een goede neus en roken het wild.

 

Evenals tijdens de winterwandeling waren er ook nu weer mensen aanwezig die zich aan het orienteren zijn om een Bracco Italiano aan te schaffen. Erg fijn om te zien dat ze moeite nemen zich in het ras en club te verdiepen.

 

Na de wandeling gingen de deelnemers die niet naar de ledenvergadering nog samen wat eten en drinken en vertrok het bestuur naar Velp voor de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Het verslag van deze ALV treft u elders aan in het nieuwsoverzicht.

 

Op de website hier vind je ook een fotoalbum van de voorjaarswandeling. Op Facebook treffen jullie foto's van Leon Bont, Twan Embrechts en Arie Della Rosa aan.

Sonja Weber heeft met haar Savio het bijna hoogst haalbare gehaald op de IJsselshow in Zwolle. Het lukte hun om reserve best in show te worden. Daarvoor moesten ze eerst beste worden van het ras, daarna beste van rasgroep 7. Ze werden toen 2e van alle geshowde honden die dag.

Sonja en Savio, super gefeliciteerd met deze megaprestatie.

Gisteren zijn er 7 bracco-puppy’s geboren bij Kees Versluis van De Hoefstal, waarvan nog enkele beschikbaar voor serieuze belangstellenden. Gefokt volgens de regels van de Bracco Italiano Club Nederland.

Voor info zie contacgegevens in bovenstaande nestaankondiging.

Gefeliciteerd met een mooi gezond nestje !!!

Afgelopen weekend is Il Nestore Savio du Clos des Petites Vignes (Savio) van Sonja Weber uitgeroepen tot winnaar in groep 7 op de Hond van het Jaar Show 2018 in Amersfoort.

De BIC feliciteert Sonja van harte met deze mooie uitslag!

savio bob rotterdam

Afgelopen weekend is Nestore (Savio) Du Clos Des Petites Vignes Nl Ch-JWW 18 van ons lid Sonja Weber Best Of Breed geworden bij de Dogshow Rotterdam 2018.

Het  bestuurt feliciteert Sonja en Savio met dit mooie resultaat!

sjp2018

Ook dit jaar behaalde Catharina Hededam met Sardo een diploma bij de SJP te Haaften, georganiseerd door de Heidewachtel vereniging en de BIC.

Zij was de enige Bracco, maar was een goede vertegenwoordiger van het ras. Namens de BIC geeft Rommert Hazenberg haar een attentie. Van harte gefeliciteerd Catharina en Sardo!

kerkwerve2018

Bij de jeugdveldwedstrijd in Kerkwerve op 1 september heeft Wim van de Dam met Heidy (Riva) del Tognolo een 1eZG gehaald.

Wim heeft hiermee de wissel troffee voor het tweede jaar op rij gewonnen van best gekwalificeerde Bracco. Ook was hij de enige gekwalificeerde hond bij deze wedstrijd, welke was georganiseerd door de BIC.

 

contributie 2018 500

Op 5 september zal de contributie over 2018 worden geïncasseerd bij de leden die hiervoor een machtiging hebben afgegeven aan de vereniging. Wij vragen de leden die geen machtiging hebben afgegeven en de contributie nog niet hebben betaald om dit alsnog te doen.

Met dank hiervoor, de penningmeester.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

familiedag1

Zondag 18 november organiseert de Bracco Italiano club de jaarlijkse Familiedag. Eerst gaan we wandelen en daarna volgt een gezellige BBQ.

We verzamelen op de parkeerplaats om 11.00 uur.

Locatie

Pannenkoekhuis De Steengroeve,
Industriestraat 24
4861PR Chaam

familiedag2

familiedag3

familiedag4

IMGP5681

De zomervakantie is weer bijna voorbij, en we hopen dat jullie mooie foto’s hebben kunnen maken van jullie bracco. Stuur je mooiste foto('s) dan in voor de fotowedstrijd van de Bracco Italiano Club. Het thema van deze keer is WATERSPORT. De foto van de winnaar komt voor de voorkant van ons clubblad Il Trotto, dat begin september zal verschijnen; daarnaast krijgt de winnaar een vleespakket voor je hond, beschikbaar gesteld door Animal Foood Express. Denk wel evan aan de resolutie van de foto die je gaat inzenden, die moet minimaal 1770 x 2490 pixels zijn.

Stuur je foto('s) graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk donderdag 23 augustus in naar [email protected], en ding dan mee naar de eeuwige roem !

Savio

De World Dog Show werd dit jaar gehouden in ons eigen Amsterdam. Een mega evenement waar over 4 dagen 33.500 honden van alle rassen waren ingeschreven. Voor de belangrijkste show, de eigenlijke World Dog Show op zaterdag, waren 62 Bracchi Italiani ingeschreven. Zo’n groot aantal zien we in Nederland nooit bij elkaar. Ons BIC lid Sonja Weber haalde daar met haar Bracco Nestore Savio Du Clos Des Petites Vignes een prachtige ereplaats. De keurmeester was de heer Massimo Inzoli. Savio werd beste reu in de jeugdklasse en verdiende daarmee de mooie titel: "Junior World Winner". Sonja, van Harte gefeliciteerd!

De tot mooiste gekozen Bracco Italiano kwam uit Italië, hij heeft de prachtige naam Polcevera’s Ponente en is gefokt door Maurizio Sodini. Bij de uiteindelijke verkiezing voor Beste van de Show eindigde Polcevera’s Ponente op de 4de plaats!

 

IMG 1472

Op 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers weer een Standaard Jachthonden Proef bij de Crobse Waard in Haaften. De Bracco Italiano Club sluit weer aan bij deze wedstrijd.

Inschrijvan kan tot 12 augustus via de website van ORWEJA. Alleen Heidewachtels en Bracci kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Op de foto de deelnemers van een vorige keer.

 

Deel op sociale media: