Savio

Afgelopen weekend is Il Nestore Savio du Clos des Petites Vignes (Savio) van Sonja Weber uitgeroepen tot winnaar in groep 7 op de Hond van het Jaar Show 2018 in Amersfoort.

De BIC feliciteert Sonja van harte met deze mooie uitslag!

winterwandeling

Op zondag 27 januari organiseren we de Winterwandeling 2019.

Locatie: "De Drie Linden", Giersbergen 10 in Drunen. Verzamelen om 11.00 uur op de grote parkeerplaats bij De Drie Linden. Ook niet-Bracco's en hun baasjes zijn welkom om mee te wandelen.

fico

Op de achterkant van Il Trotto 4-2018 staat de leuke en mooie foto van Ficootje. Fico is helaas 6 december 2018 onverwacht over de rainbowbridge gegaan. Rust zacht Fico!

Namens het bestuur heel veel sterkte voor Chantalle en Jan!

11 482564ee21 Sardo

Il Trotto nummer 4-2018 is gedrukt en valt binnenkort bij de leden in de brievenbus.

De winnaar van de fotowedstrijd met het thema "Mijn gekke bekken Bracco" is Sardo van Catharina Hededam!

Van harte gefeliciteerd!

herfstwandeling2018

Op 23 september organiseerde de BIC haar herfstwandeling. Ditmaal had Twan Embregts, wellicht in samenspraak met zijn lieftallige vrouw, de route uitgestippeld. We kwamen die dag alles tegen, alleen geen zon. De overvloedige regen bedierf de pret absoluut niet en ook de opkomst was geweldig, ondanks het slechte weer. Dat honden niet malen om een drupje meer of minder was te zien: pret alom. We hebben genoten. Een groot aantal van de deelnemers hebben de plaatselijke horeca ook met een bezoekje vereerd voor de derde helft.

Jongens, hartelijk bedankt voor het leuke gezelschap en jullie doorzettingsvermogen. Twan, bedankt voor de routeplanning.

Tot een volgende keer.

 

Klik hieronder op een foto om de grote versie te bekijken:

Dscn3509 Dscn3518 Dscn3519 Dscn3520 Dscn3521

savio bob rotterdam

Afgelopen weekend is Nestore (Savio) Du Clos Des Petites Vignes Nl Ch-JWW 18 van ons lid Sonja Weber Best Of Breed geworden bij de Dogshow Rotterdam 2018.

Het  bestuurt feliciteert Sonja en Savio met dit mooie resultaat!

sjp2018

Ook dit jaar behaalde Catharina Hededam met Sardo een diploma bij de SJP te Haaften, georganiseerd door de Heidewachtel vereniging en de BIC.

Zij was de enige Bracco, maar was een goede vertegenwoordiger van het ras. Namens de BIC geeft Rommert Hazenberg haar een attentie. Van harte gefeliciteerd Catharina en Sardo!

kerkwerve2018

Bij de jeugdveldwedstrijd in Kerkwerve op 1 september heeft Wim van de Dam met Heidy (Riva) del Tognolo een 1eZG gehaald.

Wim heeft hiermee de wissel troffee voor het tweede jaar op rij gewonnen van best gekwalificeerde Bracco. Ook was hij de enige gekwalificeerde hond bij deze wedstrijd, welke was georganiseerd door de BIC.

 

contributie 2018 500

Op 5 september zal de contributie over 2018 worden geïncasseerd bij de leden die hiervoor een machtiging hebben afgegeven aan de vereniging. Wij vragen de leden die geen machtiging hebben afgegeven en de contributie nog niet hebben betaald om dit alsnog te doen.

Met dank hiervoor, de penningmeester.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

familiedag1

Zondag 18 november organiseert de Bracco Italiano club de jaarlijkse Familiedag. Eerst gaan we wandelen en daarna volgt een gezellige BBQ.

We verzamelen op de parkeerplaats om 11.00 uur.

Locatie

Pannenkoekhuis De Steengroeve,
Industriestraat 24
4861PR Chaam

familiedag2

familiedag3

familiedag4

IMGP5681

De zomervakantie is weer bijna voorbij, en we hopen dat jullie mooie foto’s hebben kunnen maken van jullie bracco. Stuur je mooiste foto('s) dan in voor de fotowedstrijd van de Bracco Italiano Club. Het thema van deze keer is WATERSPORT. De foto van de winnaar komt voor de voorkant van ons clubblad Il Trotto, dat begin september zal verschijnen; daarnaast krijgt de winnaar een vleespakket voor je hond, beschikbaar gesteld door Animal Foood Express. Denk wel evan aan de resolutie van de foto die je gaat inzenden, die moet minimaal 1770 x 2490 pixels zijn.

Stuur je foto('s) graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk donderdag 23 augustus in naar iltrotto@braccoitaliano.nl, en ding dan mee naar de eeuwige roem !

Savio

De World Dog Show werd dit jaar gehouden in ons eigen Amsterdam. Een mega evenement waar over 4 dagen 33.500 honden van alle rassen waren ingeschreven. Voor de belangrijkste show, de eigenlijke World Dog Show op zaterdag, waren 62 Bracchi Italiani ingeschreven. Zo’n groot aantal zien we in Nederland nooit bij elkaar. Ons BIC lid Sonja Weber haalde daar met haar Bracco Nestore Savio Du Clos Des Petites Vignes een prachtige ereplaats. De keurmeester was de heer Massimo Inzoli. Savio werd beste reu in de jeugdklasse en verdiende daarmee de mooie titel: "Junior World Winner". Sonja, van Harte gefeliciteerd!

De tot mooiste gekozen Bracco Italiano kwam uit Italië, hij heeft de prachtige naam Polcevera’s Ponente en is gefokt door Maurizio Sodini. Bij de uiteindelijke verkiezing voor Beste van de Show eindigde Polcevera’s Ponente op de 4de plaats!

 

IMG 1472

Op 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers weer een Standaard Jachthonden Proef bij de Crobse Waard in Haaften. De Bracco Italiano Club sluit weer aan bij deze wedstrijd.

Inschrijvan kan tot 12 augustus via de website van ORWEJA. Alleen Heidewachtels en Bracci kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Op de foto de deelnemers van een vorige keer.

 

IMG 1217

Helaas door onvoorziene omstandigheden (staking op het vliegveld) is onze keurmeester mevrouw G. Pedersen niet in staat om ons ras te keuren op de KCM morgen op het Italie Event. Zij vind dat zeer spijtig en was heel graag gekomen.

Wij zijn daardoor genoodzaakt geweest om van keurmeester te wisselen. Gelukkig is mevrouw L. Reeskamp-Blok bereid om morgen ons ras te keuren.

fotowedstrijd 12 2017

De winnares van de fotowedstrijd is bekend. Wij feliciteren Nicole Suijker van harte als winnares van de BIC fotowedstrijd met als thema "Mijn trouwe vriend(in)".

dog error

In Trotto 1-2018 is onbedoeld een fout geslopen op pagina 13.

De correcte naam van de keurmeester is mevrouw G. Finnich Pedersen.

Verderop staat "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 20 mei 2017 ...".
Dat moet zijn: "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 2 juni 2018 ...".

En verderop:

"... onder vermelding van 'KCM 2016' ...".
Dat moet zijn: "... onder vermelding van 'KCM 2018' ...".

Onze excuses voor de onduidelijkheid.

Gitte Finnich Pedersen

De clubmatch van de Bracco Italiano Club Nederland zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 2 juni en wederom bij slot Haarzuilen waar dan ook het Italie Event wordt gehouden.

Wij zijn trots om de keurmeester van deze editie aan je voor te stellen: mevrouw Gitte Finnich Pedersen uit Denemarken.

Samen met haar man is zij eigenaar van de zeer succesvolle Bracco Italiano kennel "Olympos". Hun meest succesvolle hond was ongetwijfeld "Olypos Felice Anno Nuovo", zeer bekend voor de mensen die al wat langer met de bracco bekend zijn.

Mevrouw Pedersen is FCI keurmeester van de groepen 4,6,7 en 8 en zeer ervaren met de Bracco Italiano.

Houd de datum van 2 juni dus vrij voor de KCM 2018!

VeldwerkInstructie20170211

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert de BIC, samen met de NGMV, een veldwerkinstructiedag voor gevorderde voorjagers. We zijn blij dat Sjaak Bolle (officieel keurmeester van veldwerk) bereid is om deze instructie te geven.

De instructiedag zal plaats vinden in de velden op Goeree Overflakkee of op Schouwen Duiveland. Adres van samenkomst en gegevens voor de betaling worden bij bevestiging van deelname doorgegeven.

De kosten voor deze veldwerkinstructiedag zijn:

  • Leden NGMV/BIC: € 30,00
  • Niet-leden: € 35,00

Dit is exclusief lunch.

Leden van de twee organiserende verenigingen hebben voorrang en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Eén hond per deelnemer.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Deel op sociale media: