Binnenkort valt "Il Trotto nummer 2-2020" bij je op de deurmat.

 

Op de cover Pippa met Lola van Nicole Suijker.
Foto gemaakt door Raoul Baart.

 

Wij wensen jullie veel leesplezier.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur BIC

 Beste leden,
 
Hierbij willen wij jullie informeren over onze geplande activiteiten in april en mei van dit jaar. Het is jullie zeker niet ontgaan dat aangaande het Coronavirus, de overheid diverse maatregelen heeft getroffen om een snelle verspreiding hiervan te voorkomen. Ook onze Bracco Italiano Club activiteiten die gepland waren in de maanden april en mei vallen hieraan ten prooi. Deze activiteiten zijn ;
 
4 april 2020      Veldwedstrijd in St. Annaland

5 april 2020      Voorjaarswandeling BIC

19 april 2020    Algemene Ledenvergadering BIC
 
Helaas moeten wij ook mededelen dat de Bracco Italiano Club haar jaarlijkse Kampioens Club Match niet door kan laten gaan.
 
16 mei 2020      Kampioens Club Match (KCM) kasteel Haarzuilens
 
Voor al deze evenementen zal door het bestuur van de Bracco Italiano Club  worden bekeken, of deze mogelijk op een nog nader te bepalen tijdstip, doorgang kunnen vinden. Dit hangt uiteraard mede af van de beslissingen die de overheid op 6 april 2020 en na 1 juni 2020 zal nemen.
 
Wij als bestuur van de Bracco Italiano Club houden jullie uiteraard op de hoogte, en wensen jullie allen veel sterkste toe in deze onzekere tijden. Wees voorzichtig en blijf gezond !!!!!!!!!!!
 
 
 
 
Bracco Italiano Club Het Bestuur

Om te laten zien dat je lid bent van de Bracco Italiano Club, kun je mooie witte vinyl autoruitstickers bestellen.

 

Wellicht nog belangrijker is, om hulpdiensten opmerkzaam te maken, dat er bij een ongeval een of meerdere honden aan boord kunnen zijn.

Een en ander zodat zij niet alleen jou maar ook je hond(en) hulp bieden. 

 

De stickers zijn te koop voor € 5,- per stuk en je kunt ze kopen bij alle BIC evenementen.

Per email bestellen kan natuurlijk ook, maar dan komen er wel € 1,- aan portokosten bij.

Stuur in dat geval een email naar [email protected] en vermeld het aantal, je naam, adres, postcode en woonplaats.

 

Je kunt het verschuldigde bedrag overmaken naar rekeningnummer NL72 INGB 0008 1695 19 t.n.v. Bracco Italiano Club met vermelding van BIC stickers.

Je kunt deze Club Pet tijdens alle evenementen en wandelingen die de BIC organiseert voor € 7,50 kopen. Maar je kunt de pet ook bestellen.

De verzendkosten voor één pet bedragen € 3,00. Met track & trace € 4,35.

Bestellen kan door overmaking van het bedrag naar IBAN NL72 INGB 0008 1695 19 ten name van Bracco Italiano Club, onder vermelding van "BIC Pet".

 

 

De oorsprong van ons favoriete hondenras, de Bracco Italiano, ligt in Italië en daar wonen dan ook de meeste honden van dit ras. Toch komt het helaas vaak voor dat Italiaanse baasjes van hun lieve viervoeter af willen. Dat kan verschillende redenen hebben; broodfokkers, jagers die hun wat oudere honden niet meer inzetten voor het werk en er zijn eigenaren die zich hebben verkeken op de specifieke eigenschappen van het ras, zoals de grootte, de noodzaak om veel te wandelen, maar ook de woonsituatie kan minder geschikt blijken.

 

Een groepje mensen in het noorden van Italië hebben zich het leed van deze honden aangetrokken en hebben samen een organisatie opgetuigd om deze honden te redden uit hun situatie en een nieuw liefdevol huis voor hen te vinden. Deze groep, bestaande uit Chiara, Debora en Paolo, is terug te vinden op de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue”.

 

Zij laten de honden overkomen naar hun huizen in noord-Italië, daar worden de honden verzorgd, medisch onderzocht, zonodig gesteriliseerd of ondergaan andere noodzakelijke medische behandelingen. De honden wonen in hun huizen en zijn dus niet in kooien of schuren ondergebracht.

Al deze activiteiten worden door Chiara, Debora en Paolo zelf uit eigen zak betaald.

 

Vervolgens wordt via Facebook het “gouden mandje” gezocht. Voordat een hond definitief geplaatst wordt, krijgen de aspirant-eigenaren thuis bezoek van een vrijwilliger van de organisatie, die komt beoordelen of de hond in een wenselijke situatie terecht komt.

 

In “Il Trotto” nummer 2 van dit jaar was een artikel afgedrukt over Zelda, een 9-jarige Bracco Italiano uit Calabria (het diepe zuiden van Italië), die door Miranda & Kevin uit Noord-Brabant is geadopteerd. De redactrice van ons clubblad, Erna Meijer en onze penningmeester Peter Broer, waren aanwezig bij de overdracht van Zelda aan haar nieuwe baasje in de buurt van Milaan. Daar zagen zij met eigen ogen welk goede, onbaatzuchtige en liefdevolle werk Chiara, Debora en Paolo doen. Het was toen dat Erna besloot om de organisatie te gaan steunen met een financiële bijdrage en inmiddels hebben zich al veel mensen in Nederland hierbij aangesloten. Sommige doneren een maandelijks bedrag (vanaf 5 euro), anderen doneren eenmalig een bedrag.

 

Dit mooie initiatief van Erna is de Bracco Italiano Club in Nederland niet ontgaan en het bestuur heeft daarom unaniem besloten om dit jaar 1 euro per betalend lid te doneren aan dit prachtige initiatief.

Wil je dit initiatief steunen, dan kun je de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue” liken & delen. Maar natuurlijk zou het nog mooier zijn om ook een donatie te doen, maandelijks of eenmalig. In dat geval kun je contact opnemen met Erna Meijer, via email [email protected]; zij zal je vragen beantwoorden en je verder op weg helpen.

 

Namens de Bracco Italiano Club danken wij je voor je steun.

 

2019

Italië evenement Kasteel De Haar te Haarzuilens.

 

Reuen

DSCN3783

Jongste Puppyklas 4-6 maanden

1e Zucchero Fornaciari v.d. Hoefstal / K. Versluis

2e Zoltan / I. Willemsen

 

DSCN3794

Jeugdklas 9-18 maanden

1e Midi-Pyrenees v.d. Hoefstal / Y. van der Zanden

 

DSCN3802

Openklas vanaf 15 maanden
1e Nestore Sivio du Clos des Petites Vignes / S. Weber

 

DSCN3806

Fokkersklas
1e Guiseppe di Stefano v.d. Hoefstal / K. Versluis

 

DSCN3814

Gebruikshondenklas
1e Icarus del Tognolo / R. Hazenberg

 

Teven

DSCN3826

Jongste Puppyklas 4-6 maanden

1e Regio Calabria v.d. Hoefstal / K. Versluis

 

DSCN3834

Jeugdklas 9-18 maanden
1e Grenoble v.d. Hoefstal / H. Hendriksen
2e Genoves di Regiona Montagnosa / M. van Lissum

 

DSCN3842

Openklas
1e Pantaleone di Cacciola / M. Aarts
2e Lanza Bruna v. Losariha Trayju / L. Bont

 

DSCN3848

Gebruikshondenklas
1e Heidy del Tognolo / W. S. van den Dam

 

DSCN3854

Kampioensklas vanaf 27 maanden
1e Sebastiana Bruna di Ala D’oro / J.H. Muller
2e Kampioen Bella Del Principe / K. Versluis

 

DSCN3859

Veteranenklas vanaf 8 jaar
1e Pralina dei Vicini del Monastero / W.S. van den Dam

 

De beste van 2019

DSCN3865

Beste Teef
1e Sebastiana Bruna di Ala D’oro / J.H. Muller
2e Heidy del Tognolo / W. S. van den Dam

 

DSCN3816

Beste Reu
1e Guiseppe di Stefano v.d. Hoefstal / K. Versluis
2e Icarus del Tognolo / R. Hazenberg

 

DSCN3868

Beste gebruikshond
1e Heidy del Tognolo / W. S. van den Dam
2e Icarus del Tognolo / R. Hazenberg

 

DSCN3866

CLUB CAMPIOEN 2019
1e Sebastiana Bruna di Ala D’oro / J.H. Muller

sjp2018

Ook dit jaar behaalde Catharina Hededam met Sardo een diploma bij de SJP te Haaften, georganiseerd door de Heidewachtel vereniging en de BIC.

Zij was de enige Bracco, maar was een goede vertegenwoordiger van het ras. Namens de BIC geeft Rommert Hazenberg haar een attentie. Van harte gefeliciteerd Catharina en Sardo!

kerkwerve2018

Bij de jeugdveldwedstrijd in Kerkwerve op 1 september heeft Wim van de Dam met Heidy (Riva) del Tognolo een 1eZG gehaald.

Wim heeft hiermee de wissel troffee voor het tweede jaar op rij gewonnen van best gekwalificeerde Bracco. Ook was hij de enige gekwalificeerde hond bij deze wedstrijd, welke was georganiseerd door de BIC.

 

contributie 2018 500

Op 5 september zal de contributie over 2018 worden geïncasseerd bij de leden die hiervoor een machtiging hebben afgegeven aan de vereniging. Wij vragen de leden die geen machtiging hebben afgegeven en de contributie nog niet hebben betaald om dit alsnog te doen.

Met dank hiervoor, de penningmeester.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

familiedag1

Zondag 18 november organiseert de Bracco Italiano club de jaarlijkse Familiedag. Eerst gaan we wandelen en daarna volgt een gezellige BBQ.

We verzamelen op de parkeerplaats om 11.00 uur.

Locatie

Pannenkoekhuis De Steengroeve,
Industriestraat 24
4861PR Chaam

familiedag2

familiedag3

familiedag4

IMGP5681

De zomervakantie is weer bijna voorbij, en we hopen dat jullie mooie foto’s hebben kunnen maken van jullie bracco. Stuur je mooiste foto('s) dan in voor de fotowedstrijd van de Bracco Italiano Club. Het thema van deze keer is WATERSPORT. De foto van de winnaar komt voor de voorkant van ons clubblad Il Trotto, dat begin september zal verschijnen; daarnaast krijgt de winnaar een vleespakket voor je hond, beschikbaar gesteld door Animal Foood Express. Denk wel evan aan de resolutie van de foto die je gaat inzenden, die moet minimaal 1770 x 2490 pixels zijn.

Stuur je foto('s) graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk donderdag 23 augustus in naar [email protected], en ding dan mee naar de eeuwige roem !

IMG 1472

Op 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers weer een Standaard Jachthonden Proef bij de Crobse Waard in Haaften. De Bracco Italiano Club sluit weer aan bij deze wedstrijd.

Inschrijvan kan tot 12 augustus via de website van ORWEJA. Alleen Heidewachtels en Bracci kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Op de foto de deelnemers van een vorige keer.

 

IMG 1217

Helaas door onvoorziene omstandigheden (staking op het vliegveld) is onze keurmeester mevrouw G. Pedersen niet in staat om ons ras te keuren op de KCM morgen op het Italie Event. Zij vind dat zeer spijtig en was heel graag gekomen.

Wij zijn daardoor genoodzaakt geweest om van keurmeester te wisselen. Gelukkig is mevrouw L. Reeskamp-Blok bereid om morgen ons ras te keuren.

fotowedstrijd 12 2017

De winnares van de fotowedstrijd is bekend. Wij feliciteren Nicole Suijker van harte als winnares van de BIC fotowedstrijd met als thema "Mijn trouwe vriend(in)".

dog error

In Trotto 1-2018 is onbedoeld een fout geslopen op pagina 13.

De correcte naam van de keurmeester is mevrouw G. Finnich Pedersen.

Verderop staat "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 20 mei 2017 ...".
Dat moet zijn: "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 2 juni 2018 ...".

En verderop:

"... onder vermelding van 'KCM 2016' ...".
Dat moet zijn: "... onder vermelding van 'KCM 2018' ...".

Onze excuses voor de onduidelijkheid.

Gitte Finnich Pedersen

De clubmatch van de Bracco Italiano Club Nederland zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 2 juni en wederom bij slot Haarzuilen waar dan ook het Italie Event wordt gehouden.

Wij zijn trots om de keurmeester van deze editie aan je voor te stellen: mevrouw Gitte Finnich Pedersen uit Denemarken.

Samen met haar man is zij eigenaar van de zeer succesvolle Bracco Italiano kennel "Olympos". Hun meest succesvolle hond was ongetwijfeld "Olypos Felice Anno Nuovo", zeer bekend voor de mensen die al wat langer met de bracco bekend zijn.

Mevrouw Pedersen is FCI keurmeester van de groepen 4,6,7 en 8 en zeer ervaren met de Bracco Italiano.

Houd de datum van 2 juni dus vrij voor de KCM 2018!

VeldwerkInstructie20170211

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert de BIC, samen met de NGMV, een veldwerkinstructiedag voor gevorderde voorjagers. We zijn blij dat Sjaak Bolle (officieel keurmeester van veldwerk) bereid is om deze instructie te geven.

De instructiedag zal plaats vinden in de velden op Goeree Overflakkee of op Schouwen Duiveland. Adres van samenkomst en gegevens voor de betaling worden bij bevestiging van deelname doorgegeven.

De kosten voor deze veldwerkinstructiedag zijn:

  • Leden NGMV/BIC: € 30,00
  • Niet-leden: € 35,00

Dit is exclusief lunch.

Leden van de twee organiserende verenigingen hebben voorrang en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Eén hond per deelnemer.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Deel op sociale media: