Op 25 mei organiseert de Bracco Italiano Club de Kampioens Club Match (KCM) tijdens het Italië Evenement op landgoed De Haar in Haarzuilens.

Als je je met je bracco inschrijft voor de KCM dan krijg je dit mooie BIC-petje er gratis bij.

Ook de bezoekers van het Italië Evenement kunnen dit petje verkrijgen; ze zijn tijdens de KCM te koop voor slechts € 7,50 per stuk.

Op Koningsdag heeft Brigitte de Vries met haar Bracco Dea Dell ‘Oltrepo een Eervolle Vermelding (EV) behaald op de veldwerkwedstrijd georganiseerd door de Weimarse Staande Hond. Deze EV kreeg zij van keurmeester J. Kugel en was tevens ook het enige behaalde succes van de Bracco's in de open klasse.

De BIC feliciteert Brigitte hiermee.

Op de foto Wim van Dam (organisator veldwedstrijden Weimaraner Vereniging) en Brigitte de Vries.

Op zondag 14 april 2019 organiseerde de BIC haar jaarlijkse voorjaarswandeling met aansluitend de ALV (Algemene Leden Vergadering).

 

Leon Bont had een perfecte wandeling georganiseerd in de Veluwenzoom op het "Roozendaalse veld", in Rozendaal.
Het was koud maar bij vertrek trok de hemel open en was het in de zon heerlijk warm.

 

Met zo'n 30 honden en 50 baasjes hebben wij een heerlijke wandeling van zo'n 2 en een half uur gehad.

Onderweg hebben we een paar stops gemaakt om te genieten van het weidse uitzicht, een groepsfoto te maken en een paar eigenaren de kans te geven hun hond te zoeken. Ja onze Bracco's hebben een goede neus en roken het wild.

 

Evenals tijdens de winterwandeling waren er ook nu weer mensen aanwezig die zich aan het orienteren zijn om een Bracco Italiano aan te schaffen. Erg fijn om te zien dat ze moeite nemen zich in het ras en club te verdiepen.

 

Na de wandeling gingen de deelnemers die niet naar de ledenvergadering nog samen wat eten en drinken en vertrok het bestuur naar Velp voor de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Het verslag van deze ALV treft u elders aan in het nieuwsoverzicht.

 

Op de website hier vind je ook een fotoalbum van de voorjaarswandeling. Op Facebook treffen jullie foto's van Leon Bont, Twan Embrechts en Arie Della Rosa aan.

Sonja Weber heeft met haar Savio het bijna hoogst haalbare gehaald op de IJsselshow in Zwolle. Het lukte hun om reserve best in show te worden. Daarvoor moesten ze eerst beste worden van het ras, daarna beste van rasgroep 7. Ze werden toen 2e van alle geshowde honden die dag.

Sonja en Savio, super gefeliciteerd met deze megaprestatie.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Indien je er snel bij bent kun je nog mee doen.

 

Alweer voor het vijfde jaar zijn we met onze Kampioens Club Match te gast bij het Italië Evenement op 25 mei bij Kasteel Haarzuilens. Hét evenement voor de Italië liefhebber, waar ons prachtige Italiaanse ras niet mag ontbreken. Onwijs leuk.

Dit jaar hebben een we een Nederlandse keurmeester van ons ras bereid gevonden om de keuring te verrichten. Mevrouw Annet Wijnsouw is bevoegd om ons ras te keuren. Daarnaast is ze een echte bracco liefhebber en heeft dus een keur aan bracco’s gezien in haar leven.

Wij als BIC zouden het enorm leuk vinden om weer zo veel mogelijk bracco’s te laten zien aan Annet. Dus wil je en kan je op 25 mei 2019, schrijf je dan meteen in.
En mocht je wel willen maar het vanwege weinig ervaring spannend vinden, neem dan contact op met de secretaris, Tamara van den Dam-Sloof en dan worden je vragen beantwoord. Bij voldoende animo kunnen we wellicht nog iets van een instructie organiseren.

We hopen je te zien op zaterdag 25 mei 2019 bij Kasteel Haarzuilens. Klik hier om het inschrijfformulier te openen.

De inschrijving sluit op 5 mei 2019, 23.00 uur. Wil je met meerdere honden deelnemen aan de KCM 2019? Vul dan per hond een inschrijfformulier in.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van elke inschrijving.

Gisteren zijn er 7 bracco-puppy’s geboren bij Kees Versluis van De Hoefstal, waarvan nog enkele beschikbaar voor serieuze belangstellenden. Gefokt volgens de regels van de Bracco Italiano Club Nederland.

Voor info zie contacgegevens in bovenstaande nestaankondiging.

Gefeliciteerd met een mooi gezond nestje !!!

Afgelopen weekend is Il Nestore Savio du Clos des Petites Vignes (Savio) van Sonja Weber uitgeroepen tot winnaar in groep 7 op de Hond van het Jaar Show 2018 in Amersfoort.

De BIC feliciteert Sonja van harte met deze mooie uitslag!

savio bob rotterdam

Afgelopen weekend is Nestore (Savio) Du Clos Des Petites Vignes Nl Ch-JWW 18 van ons lid Sonja Weber Best Of Breed geworden bij de Dogshow Rotterdam 2018.

Het  bestuurt feliciteert Sonja en Savio met dit mooie resultaat!

sjp2018

Ook dit jaar behaalde Catharina Hededam met Sardo een diploma bij de SJP te Haaften, georganiseerd door de Heidewachtel vereniging en de BIC.

Zij was de enige Bracco, maar was een goede vertegenwoordiger van het ras. Namens de BIC geeft Rommert Hazenberg haar een attentie. Van harte gefeliciteerd Catharina en Sardo!

kerkwerve2018

Bij de jeugdveldwedstrijd in Kerkwerve op 1 september heeft Wim van de Dam met Heidy (Riva) del Tognolo een 1eZG gehaald.

Wim heeft hiermee de wissel troffee voor het tweede jaar op rij gewonnen van best gekwalificeerde Bracco. Ook was hij de enige gekwalificeerde hond bij deze wedstrijd, welke was georganiseerd door de BIC.

 

contributie 2018 500

Op 5 september zal de contributie over 2018 worden geïncasseerd bij de leden die hiervoor een machtiging hebben afgegeven aan de vereniging. Wij vragen de leden die geen machtiging hebben afgegeven en de contributie nog niet hebben betaald om dit alsnog te doen.

Met dank hiervoor, de penningmeester.

De nieuwe Il Trotto is weer onderweg naar de leden. De Jeugd wereldkampioen Savio van Sonja Weber is tevens de winnaar van de fotowedstrijd. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd!

trotto3 2018 600px

20130421 wandeling

Op zondag 23 september organiseert de BIC de Herfstwandeling.

Dit keer gaan we wandelen in losloopgebied Herperduin.

We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant De Kriekeput,
Schaijkseweg 3a
5373KL Herpen

 

 

familiedag1

Zondag 18 november organiseert de Bracco Italiano club de jaarlijkse Familiedag. Eerst gaan we wandelen en daarna volgt een gezellige BBQ.

We verzamelen op de parkeerplaats om 11.00 uur.

Locatie

Pannenkoekhuis De Steengroeve,
Industriestraat 24
4861PR Chaam

familiedag2

familiedag3

familiedag4

IMGP5681

De zomervakantie is weer bijna voorbij, en we hopen dat jullie mooie foto’s hebben kunnen maken van jullie bracco. Stuur je mooiste foto('s) dan in voor de fotowedstrijd van de Bracco Italiano Club. Het thema van deze keer is WATERSPORT. De foto van de winnaar komt voor de voorkant van ons clubblad Il Trotto, dat begin september zal verschijnen; daarnaast krijgt de winnaar een vleespakket voor je hond, beschikbaar gesteld door Animal Foood Express. Denk wel evan aan de resolutie van de foto die je gaat inzenden, die moet minimaal 1770 x 2490 pixels zijn.

Stuur je foto('s) graag zo snel mogelijk, doch uiterlijk donderdag 23 augustus in naar [email protected], en ding dan mee naar de eeuwige roem !

Savio

De World Dog Show werd dit jaar gehouden in ons eigen Amsterdam. Een mega evenement waar over 4 dagen 33.500 honden van alle rassen waren ingeschreven. Voor de belangrijkste show, de eigenlijke World Dog Show op zaterdag, waren 62 Bracchi Italiani ingeschreven. Zo’n groot aantal zien we in Nederland nooit bij elkaar. Ons BIC lid Sonja Weber haalde daar met haar Bracco Nestore Savio Du Clos Des Petites Vignes een prachtige ereplaats. De keurmeester was de heer Massimo Inzoli. Savio werd beste reu in de jeugdklasse en verdiende daarmee de mooie titel: "Junior World Winner". Sonja, van Harte gefeliciteerd!

De tot mooiste gekozen Bracco Italiano kwam uit Italië, hij heeft de prachtige naam Polcevera’s Ponente en is gefokt door Maurizio Sodini. Bij de uiteindelijke verkiezing voor Beste van de Show eindigde Polcevera’s Ponente op de 4de plaats!

 

IMG 1472

Op 8 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Heidewachtel liefhebbers weer een Standaard Jachthonden Proef bij de Crobse Waard in Haaften. De Bracco Italiano Club sluit weer aan bij deze wedstrijd.

Inschrijvan kan tot 12 augustus via de website van ORWEJA. Alleen Heidewachtels en Bracci kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Op de foto de deelnemers van een vorige keer.

 

IMG 1217

Helaas door onvoorziene omstandigheden (staking op het vliegveld) is onze keurmeester mevrouw G. Pedersen niet in staat om ons ras te keuren op de KCM morgen op het Italie Event. Zij vind dat zeer spijtig en was heel graag gekomen.

Wij zijn daardoor genoodzaakt geweest om van keurmeester te wisselen. Gelukkig is mevrouw L. Reeskamp-Blok bereid om morgen ons ras te keuren.

fotowedstrijd 12 2017

De winnares van de fotowedstrijd is bekend. Wij feliciteren Nicole Suijker van harte als winnares van de BIC fotowedstrijd met als thema "Mijn trouwe vriend(in)".

dog error

In Trotto 1-2018 is onbedoeld een fout geslopen op pagina 13.

De correcte naam van de keurmeester is mevrouw G. Finnich Pedersen.

Verderop staat "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 20 mei 2017 ...".
Dat moet zijn: "Met de entreekaart heeft u op zaterdag 2 juni 2018 ...".

En verderop:

"... onder vermelding van 'KCM 2016' ...".
Dat moet zijn: "... onder vermelding van 'KCM 2018' ...".

Onze excuses voor de onduidelijkheid.

Deel op sociale media: