De Bracco Italiano Club ondersteunt een mooi Italiaans initiatief

De oorsprong van ons favoriete hondenras, de Bracco Italiano, ligt in Italië en daar wonen dan ook de meeste honden van dit ras. Toch komt het helaas vaak voor dat Italiaanse baasjes van hun lieve viervoeter af willen. Dat kan verschillende redenen hebben; broodfokkers, jagers die hun wat oudere honden niet meer inzetten voor het werk en er zijn eigenaren die zich hebben verkeken op de specifieke eigenschappen van het ras, zoals de grootte, de noodzaak om veel te wandelen, maar ook de woonsituatie kan minder geschikt blijken.

 

Een groepje mensen in het noorden van Italië hebben zich het leed van deze honden aangetrokken en hebben samen een organisatie opgetuigd om deze honden te redden uit hun situatie en een nieuw liefdevol huis voor hen te vinden. Deze groep, bestaande uit Chiara, Debora en Paolo, is terug te vinden op de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue”.

 

Zij laten de honden overkomen naar hun huizen in noord-Italië, daar worden de honden verzorgd, medisch onderzocht, zonodig gesteriliseerd of ondergaan andere noodzakelijke medische behandelingen. De honden wonen in hun huizen en zijn dus niet in kooien of schuren ondergebracht.

Al deze activiteiten worden door Chiara, Debora en Paolo zelf uit eigen zak betaald.

 

Vervolgens wordt via Facebook het “gouden mandje” gezocht. Voordat een hond definitief geplaatst wordt, krijgen de aspirant-eigenaren thuis bezoek van een vrijwilliger van de organisatie, die komt beoordelen of de hond in een wenselijke situatie terecht komt.

 

In “Il Trotto” nummer 2 van dit jaar was een artikel afgedrukt over Zelda, een 9-jarige Bracco Italiano uit Calabria (het diepe zuiden van Italië), die door Miranda & Kevin uit Noord-Brabant is geadopteerd. De redactrice van ons clubblad, Erna Meijer en onze penningmeester Peter Broer, waren aanwezig bij de overdracht van Zelda aan haar nieuwe baasje in de buurt van Milaan. Daar zagen zij met eigen ogen welk goede, onbaatzuchtige en liefdevolle werk Chiara, Debora en Paolo doen. Het was toen dat Erna besloot om de organisatie te gaan steunen met een financiële bijdrage en inmiddels hebben zich al veel mensen in Nederland hierbij aangesloten. Sommige doneren een maandelijks bedrag (vanaf 5 euro), anderen doneren eenmalig een bedrag.

 

Dit mooie initiatief van Erna is de Bracco Italiano Club in Nederland niet ontgaan en het bestuur heeft daarom unaniem besloten om dit jaar 1 euro per betalend lid te doneren aan dit prachtige initiatief.

Wil je dit initiatief steunen, dan kun je de Facebookpagina “Adotta un Bracco Italiano - Bracco Italiano Rescue” liken & delen. Maar natuurlijk zou het nog mooier zijn om ook een donatie te doen, maandelijks of eenmalig. In dat geval kun je contact opnemen met Erna Meijer, via email ; zij zal je vragen beantwoorden en je verder op weg helpen.

 

Namens de Bracco Italiano Club danken wij je voor je steun.

Deel op sociale media: